Домашни Нутела бонбони с бисквити
Бонбони от течен шоколад и бисквити.
Шоколадови бонбони - изтънчена хапка за послаждане на ежедневието или завършек на приятно прихапване; компания за кафе, чай, чаша вино или уиски; радост за децата и романтика за порасналите. А когато са домашни, в тях има онзи вкус, за който най-много копнеете. Именно такива бонбони се правят в канала Dazzle Spoon, като рецептата търпи добавки спрямо предпочитанията.
В чопър се смилат обикновени бисквити. Добавят се орехи, които можете да замените с лешници или бадеми. Следва да вкарате в машинката и течен шоколад Нутела, известен с нежния си вкус. И когато сместа стане хомогенна, от нея се оформят топчета. Разбира се, по желание и ако не готвите за деца, можете да сложите 2-3 с.л. ароматен алкохол, който да вдигне нивото на сладкиша. Прибирате топчетата в хладилник за половин час.
Следва да разтопите тъмен шоколад и да тунквате бонбоните. После по желание можете да украсите с натрошени бисквити, кокосови стърготини или шарени пръчици. Прибирате отново в хладилника и вадите непосредствено преди хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ