Десерт Цирков кон от еклери
Пържени домашни еклери със сметана.
Необходими продукти
- 150 грама брашно
- 100 грама масло
- 200 мл вода
- 1 с.л. захар
- щипка сол
- 4 яйца
- 5 солети
- 50 мл сметана
- пудра захар
- 2 карамфилчета
- 1 ябълка
Начин на приготвяне:
1. Започваме с тестото. За него във водата добавяме маслото, захарта и солта и кипваме като разбъркваме, за да се смеси всичко.
2. След като се охлади течността добавяме брашното, разбъркваме добре и чупим вътре едно по едно яйцата. Разбиваме хубаво и тестото е готово.
3. Пържете тестото на тиган като го оформите с шприца или лъжица в желаните от вас фигурки. Ако ще правите цирковия кон, ви трябват четири еднакви малки еклерчета за крака, едно за опашка, едно продълговато - за лице, едно по-малко същото - за ушите и един голям еклер за тяло.
4. Вземете лицето и с помощта на шптица го напълнете със сметана. Нека излиза и от предната страна, за да имитира езиче.
5. Разрежете малкия продълговат еклер и направете от него ушите. Очите оформете от карамфилчета и гунеми бонбони. За език можете да втъкнете резен ябълка върху сметаната, която се подава в долната част на лицето.
6. Напълнете със сметана и останалите еклери - на тялото сложете първо опашката, защото се втъква директно. След това забодете четири солети за крака и една по-къса за врат,
7. Сглобете краката и врата и вашето конче е готово. Поръсете с пудра захар по желание.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ