Домашни галушки с извара
Варени топки от сирене и извара.
Необходими продукти:
- 300 г извара
- 300 г сирене
- 3 яйца
- 40 мл сметана или мляко
- 60 г брашно
- 20 г галета
- подправки по желание
За соса:
- 80 г масло
- щипка бял или лют пипер
- 2-3 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
1. Сиренето намачкайте с вилица и отцедете излишната вода от него. Изварата минете през цедка или гевгир или просто намачкайте и нея.
2. Разбийте яйцата, добавете в тях сиренето и изварата и след това сметаната, брашното и галетата.
3. Кипнете голямо количество вода в тенджера. Добавете щипка сол.
4. С ръце оформяйте топчета от сиренената смес. Ако е прекалено течна - добавете още брашно или галета. Варете докато топчетата изплуват на повърхността.
5. Извадете в гевгир и оставете да се отцедят.
6. За соса имате два варианта. Можете да разтопите маслото в тиган и да запържите в него наситнения чесън и подправките, след което да залеете галушките. Или пък да ги добавите в тигана при масления сос и да пържите заедно с него за няколко минути като обръщате топчетата от всички страни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ