Домашни бонбони с тиква, джинджифил и бял шоколад
Средно | Порции 4
| Видяна: 3720
Пилешко по азиатски, оригинален солен микс от подправки и едно предястие с тиква и сирене.
Бон Апети
Сезон 5
Излъчен на 12.01.2015
Днес ще готвим две ястия с тиква и една рецепта - изненада:
- Домашни трюфели - сладки тиквени бонбони с индийски подправки, крем сирене и шоколадов ковертюр.
- Зимна салата с тиква и сирене, подправена с мед и балсамов оцет.
- Рецепта за заатар - една източна подправка със сусам, мащерка, майоран, сумак, сол и риган.
- Ориенталско печено пилешко със заатар, поднесено с таханов сос върху арабски питки в масло.
Най-важните съставки
балсамов оцет, бахар, бял шоколад, бяло сусамено семе, джинджифилови бонбони, захар, зехтин, канела, кедрови ядки, крем сирене, лимон, лимонов сок, лук, магданоз, майорана, масло, мащерка, мед, олио, пиле, пилешко месо, питки за дюнер, пудра захар, риган, сирене, сол, сол и пипер, сумак, тахан, тиква, тиква „цигулка”, черен пипер, чесън, чили на прах, шоколад
Време за приготвяне: 2 часа
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ