Домашна майонеза по бърза оригинална рецепта
Идеален вариант, ако искате да използвате домашни продукти.
Необходими продукти:
- 3 яйца
- Около 700 мл олио
- Щипка сол и пипер
- Щипка лимонтузу
Начин на приготвяне:
Счупваме яйцата в буркан от 800 мл и добавяме щипка сол и пипер и лимонтузуто. Наливаме олио до ръба на буркана, там където вече започва да се стеснява – трябва да останат свободни около 5 см. С пасатор на ниска скорост, започваме да разбиваме от дъното на буркана, като същевременно внимателно, но бързо изтегляме уреда нагоре, за да се разбие цялата майонеза и да се абсорбира олиото. Не разбивайте прекалено дълго, защото майонезата ще се втечни.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ