Домашна бисквитена торта
Торта с бисквити, ванилов крем, шоколад и ром.
Необходими продукти:
- 2 пакета обикновени бисквити
- 1 пакет инстантен ванилов крем
- 1 л прясно мляко
- 1 ч.ч. шоколадово мляко за сиропиране на бисквитите, смесено с
- 1 с.л. коняк (по желание)
Начин на приготвяне:
В тавичка с отделящо се дъно нареждаме 1 слой бисквити, напоени в смес от шоколадово мляко и коняк. Междувременно, разтваряме инстантния крем в 200 мл прясно мляко, а останалото мляко кипваме. Когато заври, добавяме разтворения крем при непрекъснато разбъркване и варим до сгъстяване. Заливаме с 1/3 от така получения крем бисквитите в тавата и подреждаме втори слой напоени бисквити. Отново поливаме с 1/3 от крема и повтаряме слоя бисквити. Отгоре поливаме останалия крем и украсяваме с натрошени бисквити. Оставяме да се охлади и прибираме в хладилника до сервиране. Преди да отделим стените на съда, прокарваме мокър нож около тортата, за да я отделим по-лесно.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ