Домашен хляб със семена и овесени ядки
Домашни питки с много семена и жива мая.
Бон Апети
Излъчен на 05.06.2018
Домашен хляб с жива мая и много семена месят Лора и Стоян. Това са питки с бяло брашно, хрупкава коричка и мека пълнозърнеста сърцевина, в която си хармонират слънчогледови семена, киноа, лен, сусам и овесени ядки. Ефирната текстура е шарена, вкусна и красива.
Започваме като накисваме семената във вода за минимум 6 часа. В чаша с топла вода се слага захар и брашно и се натрошава маята. В купа се смесва брашното с щипка сол. Добавя се шупналата мая, семената, олио и се замесва еластично тесто, като при нужда се налива още малко топла вода. Оставя се да втаса, покрито със стреч фолио до удвояване на обема. После се премесва, разделя се на две питки, поръсва се с брашно и втасва повторно.
Хлебчетата се пекат на 200 градуса в тава за пица, като във фурната се слага съд с вода.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ