Домашен пастет с телешки черен дроб
Как се прави пастет от месо вкъщи?
Необходими продукти:
- 500 грама телешки черен дроб (или говежд)
- 1 морков
- 1 глава лук
- 100-200 грама масло
- олио за пържене
- 3 дафинови листа
- 1/2 ч.л. индийско орехче на прах
- 3-4 зърна бахар
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
1. Измийте и нарежете на малки парченца черния дроб, като изчистите жилките и полепналите мазнини.
2. Настържете лука и моркова на едро ренде и загрейте олио в тигана. Запържете рендосаните зеленчуци и черния дроб за 5 минути до покафеняване.
3. След това добавете в тигана дафиновия лист, индийското орехче, бахара, солта и черния пипер и пържете още 15-20 мин. на умерен огън.
4. Заделете запръжката да изстине, след това вземете блендер или месомелачка и изсипете цялото съдържание на тигана вътре - включително и мазнината. Добавете маслото и смелете.
5. Ако пастетът е станал прекалено гъст - разбийте го с малко вода до субстанцията на заквасена сметана.
6. Приберете в хладилник да се стегне и след това си намажете вкусни филийки или бисквити.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ