Домати с гъби и сирене тофу
Вегетарианско свежо пролетно ястие.
Необходими продукти:
- 1 консервна кутия нарязани домати (435 г)
- шепа зрели домати (може и ромчета), разрязани наполовина
- 1 настърган средно голям морков
- ½ парче твърдо сирене тофу (соево сирене)
- 1 кутия млади култивирани печурки
- ½ ч.ч. настъргана моцарела (ако не държите да е 100% вегетарианско ястието; в противен случай може да добавите сладка царевица от консерва или грах от консерва по желание)
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Нарежете сиренето тофу на филии, намажете ги със зехтин и ги подредете върху тава. Намажете със зехтин тиган (с големина 20 см. на 20 см.) и подредете гъбите с дръжките нагоре. Печете гъбите и сиренето на 180°C за 30 мин.
2. Докато гъбите и сиренето се пекат, изсипете консервираните домати и продълговатите домати в тенджера и ги сложете да се варят на слаб огън. Добавете любимите си подправки, например босилек, чесън и лук. Леко смачкайте доматите с преса. Оставете ги да къкрят около 20 мин.
3. След като гъбите и сиренето се опекат, нарежете тофуто на парчета и ги сложете в тигана с гъбите. След това добавете доматения сос и разбъркайте. Поръсете с настърганата моцарела и печете, докато сиренето се разтопи (около 10 мин.).
4. Можете да сервирате върху задушен спанак или макарони.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ