Регистрация

Домати с гъби и сирене тофу

Домати с гъби и сирене тофу
Средно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 2520

Вегетарианско свежо пролетно ястие.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 консервна кутия нарязани домати (435 г)
  • шепа зрели домати (може и ромчета), разрязани наполовина
  • 1 настърган средно голям морков
  • ½ парче твърдо сирене тофу (соево сирене)
  • 1 кутия млади култивирани печурки
  • ½ ч.ч. настъргана моцарела (ако не държите да е 100% вегетарианско ястието; в противен случай може да добавите сладка царевица от консерва или грах от консерва по желание)
  • зехтин

Начин на приготвяне:

1. Нарежете сиренето тофу на филии, намажете ги със зехтин и ги подредете върху тава. Намажете със зехтин тиган (с големина 20 см. на 20 см.) и подредете гъбите с дръжките нагоре. Печете гъбите и сиренето на 180°C за 30 мин.

2. Докато гъбите и сиренето се пекат, изсипете консервираните домати и продълговатите домати в тенджера и ги сложете да се варят на слаб огън. Добавете любимите си подправки, например босилек, чесън и лук. Леко смачкайте доматите с преса. Оставете ги да къкрят около 20 мин.

3. След като гъбите и сиренето се опекат, нарежете тофуто на парчета и ги сложете в тигана с гъбите. След това добавете доматения сос и разбъркайте. Поръсете с настърганата моцарела и печете, докато сиренето се разтопи (около 10 мин.).

4. Можете да сервирате върху задушен спанак или макарони.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта