Доматена супа без сметана
А готвили ли сте супа с бренди?
Необходими продукти:
- 1/3 глава лук, нарязан ситно
- 1 скилидка чесън, пресован
- червен пипер на люспи
- 1 дафинов лист
- 1 консерва задушени домати със соса
- ½ с. л. кафява захар
- 2 големи филии бял хляб без кората
- 1 ч. ч. пилешки или зеленчуков бульон
- 1 с. л. бренди
- сол и пипер
- пресен дребен зелен лук
Начин на приготвяне:
1. Запържете лука за 3 минути на средно силен котлон. Прибавете чесъна и пипера на люски и запържете още 2 минути.
2. Добавете доматите и ги пасирайте с ръчна преса за картофи. Добавете ½ маша вода или бульон ако течността не покрива доматите.
3. Добавете захарта и хляба, нарязан на кубчета, и когато кипне, оставете да ври 5 минути или докато хляба се разпадне.
4. Извадете дафиновия лист и прехвърлете половината от супата в блендер. Добавете лъжица зехтин и пасирайте до получаването на гладка кремообразна течност – около 2-3 минути. Направете същото с останалата супа.
5. Върнете супата в тендрежата и добавете бульона и брендито. Изчакайте да заври и овкусете със сол и пипер.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ