Довга - азерски таратор с ориз и зеленища
Кисело-млечна супа с ориз, босилек, мента, пресен лук и билки.
Необходими продукти:
- 50 г пресен лук
- 25 г лапад или бейби спанак
- 25 г листа босилек
- 10 г листа мента
- 15 г магданоз
- 25 г копър
- 50 г кориандър
- 1 литър кисело мляко
- 1 яйце
- 1 с.л. брашно
- 500 мл вода
- 1 с.л. сол
- 50 г ориз
Начин на приготвяне:
1. Сварете ориза във вода докато зърната се разварят хубаво.
2. Зелените билки, подправки и листенца измийте, почистете от дръжки и наситнете.
3. Изсипете киселото мляко в тенджера и разбъркайте. Добавете яйцето и брашното, разбъркайте и подгрейте.
4. Налейте водата, добавете солта и дръжте на огъня до кипване като бъркате.
5. Добавете ориза, варете 2 минути, добавете и зеленищата, разбъркайте, опитайте на вкус и махнете от огъня.
6. Сервира се както топло, така и студено.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ