Дип със спанак и артишок
Сос с пармезан и листни зеленчуци.
Необходими продукти:
- 240 г артишок (сърцевината, от буркан или леко сварен, ако сте си взели суров)
- 180 г спанак, почистен от жилите и сготвен на пара
- 2 филии хляб за сандвичи без корите
- 1 ч.ч. обезмаслено сирене рикота
- ¼ ч. + 1/6 ч.ч. настърган пармезан
- 2 скилидки чесън, накълцани
- 2 ч.л. лимонова кора
- по 1 щипка лют червен пипер кайен, мащерка, сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Сервирайте с любимия си хляб, крекери или чипс:
2. Предварително загрейте фурна до 180°С.
3. Извадете сърцевините артишок от буркана и ги изцедете от сока.
4. Сгответе спанака на пара и отстранете жилите му.
5. Сложете хляба в кухненски робот и го смелете на трохи.
6. Добавете артишока и спанака в кухненския робот.
8. Добавете сиренето рикота, ¼ ч.ч. настърган пармезан, лимоновата кора, червения пипер кайен, мащерката, солта, черния пипер и разбийте, докато се смесят, но консистенцията все още е на буци.
9. Изсипете сместа в съд за печене.
10. Поръсете с 1/6 ч.ч. настърган пармезан.
11. Печете във фурна за 15-20 мин., докато по повърхността на сместа започнат да излизат мехурчета.
12. Оставете да изстине и сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ