Дип с моцарела, чесън и чери домати
Запеканка с доматен сос и чесън.
Необходими продукти:
- скилидките на половин глава чесън, накълцани
- 250 г моцарела, нарязана на тънки филии
- 20 малки чери домата (може и по-малко)
- 2 ч.л. зехтин
- 2 с.л. магданоз за украса
- сол
- смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
1. Ако решите да сложите повече чесън, печете моцарелата малко по-дълго и на по-бавен огън, така че чесънът да не остане суров.
2. Сложете достатъчно моцарела, защото тя е основната съставка на дипа. Тя придържа останалите съставки заедно и придава консистенцията на ястието.
3. Не прекалявайте с доматите, защото дипът ще се разводни.
4. Сложете в купа от йенско стъкло в следната последователност - моцарела, чесън, домати, малко сол и отново моцарела и чесън и т.н. Когато запълните купата догоре, полейте със зехтина отгоре. Той ще попие надолу.
5. Печете във фурна на 190ºC, докато сиренето се разтопи и покафенее. Ако искате дипът да е по-течен, можете да го сложите за още една минута в микровълнова фурна.
6. Сервирайте веднага. Можете да поднесете със солени бисквити или хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ