Регистрация

Дип с моцарела, чесън и чери домати

Дип с моцарела, чесън и чери домати
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 3866

Запеканка с доматен сос и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • скилидките на половин глава чесън, накълцани
  • 250 г моцарела, нарязана на тънки филии
  • 20 малки чери домата (може и по-малко)
  • 2 ч.л. зехтин
  • 2 с.л. магданоз за украса
  • сол
  • смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

1. Ако решите да сложите повече чесън, печете моцарелата малко по-дълго и на по-бавен огън, така че чесънът да не остане суров.

2. Сложете достатъчно моцарела, защото тя е основната съставка на дипа. Тя придържа останалите съставки заедно и придава консистенцията на ястието.

3. Не прекалявайте с доматите, защото дипът ще се разводни.

4. Сложете в купа от йенско стъкло в следната последователност - моцарела, чесън, домати, малко сол и отново моцарела и чесън и т.н. Когато запълните купата догоре, полейте със зехтина отгоре. Той ще попие надолу.

5. Печете във фурна на 190ºC, докато сиренето се разтопи и покафенее. Ако искате дипът да е по-течен, можете да го сложите за още една минута в микровълнова фурна.

6. Сервирайте веднага. Можете да поднесете със солени бисквити или хляб.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта