Диетична зимна супа с тиква и кореноплодни
Тиквена крем супа с целина, моркови, чушки и лук.
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 4 с.л. олио
- 1 корен целина
- 1 жълта чушка
- 1 голям морков
- 200 г тиква (почистено тегло)
- вода
- сол и пипер на вкус
- кокосова или млечна незаквасена сметана и тиквени семки по желание
Начин на приготвяне:
1. Лука нарежете на парчета. Целината почистете от мустачки и израстъци, разполовете, обелете и нарежете на кубчета.
2. Сипете олиото в тенджера и сгорещете на умерен огън. Изсипете лука, гответе 3-4 минути и добавете целината. Разбъркайте и сложете капак. Оставете да се задушава докато станете готови и с останалите продукти.
3. Нарежете обелените морков и тиква на парчета, чушката - на едро и добавете в тенджерата. Размешайте и сложете капак за още 5 минути.
4. Кипнете вода. Сипете в супата така, че да покрие продуктите с 2 пръста - около 1 литър. Сложете капака обратно и намалете леко огъня. Оставете да се вари 30 минути.
5. Овкусете със сол и пипер и проверете дали тиквата е разварена - ако тя е готова, значи супата може да се махне от огъня.
6. Пюрирайте с пасатор и опитайте на соленост. При необходимост добавете още подправки.
7. Поднесете като гарнирате по желание всяка порция с 1-2 с.л. сметана (млечна или алтернативна) и тиквени семена.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ