Десертни ябълкови кръгчета
Панирани ябълки със сироп от канела.
Необходими продукти:
- 1 голямо яйце, само белтъкът
- 1 ч.ч. вода
- 1 с.л. ванилия
- 1 ч.ч. универсално брашно
- ¼ ч.л. сол
- 6 големи сладки ябъли, обелени
- олио от канола за пържене
- канелена захар за украса
За канеления сироп:
- 1 ч.ч. захар
- ½ ч.ч. царевичен сироп
- ½ ч.л. канела
- ½ ч.ч. евапорирано мляко
Начин на приготвяне:
1. Разбийте белтъка на пяна с водата и ванилията.
2. Прибавете брашното и солта и оставете да престои, докато режете ябълките.
3. Нарежете обелените ябърлки на филийки с дебелина 1,3 см - по около 4 колелца на ябълка и с помощта на чаша изрежете кръгчета от филийките.
4. Сгорещете олиото на 190°С.
5. Потопете в течното тесто и отцедете излишното. Изпържете в олиото на няколко пъти до златисто-кафяво.
6. Поръсете с канелена захар.
7. Поднесете веднага с топъл канелен сироп.
На канеления сироп:
1. В тенджерка смесете 1 ч.ч. захар, ½ ч.ч. царевичен сироп и ½ ч.л. канела.
2. Оставете да заври, като разбърквате за 3 мин.
3. Свалете от огъня и охладете за 5 мин.
4. Прибавете ½ ч.ч. евапорирано мляко.
5. Поднесете топло.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ