Десерт с тапиока
Нестандартен десерт в два слоя.
Необходими продукти:
За долния слой:
- 900 г настъргана тапиока
- 250 г пудра захар
- ½ ч.л. сол
- 350 мл гъсто кокосово мляко
За горния слой:
- 80 г оризово брашно
- 90 г брашно от тапиока
- 1 ч.л. брашно от папуда
- 1 ч.л. сол
- 225 мл гъсто кокосово мляко
Начин на приготвяне:
На долния слой:
1. Отцедете излишната течност от настърганата тапиока и смесете със захарта, солта и гъстото кокосово мляко в незалепващ тиган.
2. Гответе на слаб огън докато сместа се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки. Изсипете в леко намаслена 23-сантиметрова квадратна тавичка.
3. Гответе на пара 20 мин.
На горния слой:
1. Смесете двата вида брашно, солта и кокосовото мляко в незалепващ съд.
2. Гответе на слаб огън докато сместа се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки. Изсипете върху слоя с тапиока и гответе на пара 15-20 мин.
3. Извадете десерта от съда за готвене на пара и оставете да се охлади напълно преди да го нарежете на квадрати и да го поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ