Регистрация

Десерт с тапиока

Десерт с тапиока
Трудно   |   Порции 4   |   Видяна: 6902

Нестандартен десерт в два слоя.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За долния слой:

  • 900 г настъргана тапиока
  • 250 г пудра захар
  •  ½ ч.л. сол
  • 350 мл гъсто кокосово мляко

За горния слой:

  • 80 г оризово брашно
  • 90 г брашно от тапиока
  • 1 ч.л. брашно от папуда
  • 1 ч.л. сол
  • 225 мл гъсто кокосово мляко

Начин на приготвяне:

На долния слой:

1. Отцедете излишната течност от настърганата тапиока и смесете със захарта, солта и гъстото кокосово мляко в незалепващ тиган.

2. Гответе на слаб огън докато сместа се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки. Изсипете в леко намаслена 23-сантиметрова квадратна тавичка.

3. Гответе на пара 20 мин.

На горния слой:

1. Смесете двата вида брашно, солта и кокосовото мляко в незалепващ съд.

2. Гответе на слаб огън докато сместа се сгъсти и стане с консистенцията на тесто за палачинки. Изсипете върху слоя с тапиока и гответе на пара 15-20 мин.

3. Извадете десерта от съда за готвене на пара и оставете да се охлади напълно преди да го нарежете на квадрати и да го поднесете.



Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10
Време за готвене: 60 мин

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта