Десерт с бисквити, ябълки и орехи
Карамелизирани ябълки в масло с кондензирано мляко, орехи, бисквити и сладолед.
Бон Апети
Излъчен на 01.02.2017
Правим десерт в чашка с основа от сладки ябълки, пласт орехи с натрошени бисквити и топинг от сладолед. Приготвя се лесно и е практично решение за бърз сладкиш в чашка, който можете да сервирате и на гости. Ябълките се нарязват на кубчета, а сушени плодове се накисват в алкохол. Можете вместо рядко разпространените сушени череши и калвадос да използвате стафиди и ром. Маслото се загрява в тиган и ябълките се готвят в него. След това се изливат сушените плодове с все алкохола и се фламбира. Когато съдържанието на тигана спре да гори, се добавя кондензираното мляко. Главната част от десерта е готова. Остава само да смелите бисквити и орехи и да извадите сладоледа от фризера. Сега в купичка за десерти слагате от ябълковата смес, после поръсвате с бисквити и орехи и накрая гребвате топка сладолед (може и сметана).
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ