Регистрация

Дебели маслени палачинки с кисело мляко

Дебели маслени палачинки с кисело мляко
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5360

Палачинки от гъсто тесто, пропити с много масло.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 350 мл кисело мляко, разбито със 150 мл вода
  • 3/4 ч.л. сол
  • 1 и 1/2 с.л. пудра захар
  • 1/2 ч.л. сода
  • 1 ч.ч. брашно
  • 150 грама разтопено качествено масло

Начин на приготвяне:

1. Започнете с приготвянето на тестото като смесите гъстия айрян със содата, след това ги изсипете в купа и добавите солта и захарта.

2. Добавете брашното и разбърквайте до получаването на гладка смес. Ако ви се струва много гъста, добавете малко вода или прясно мляко, но не много. Ако бучките не могат да се разпаднат, минете тестото през сито или цедка.

3. Вземете аптекарска марля и я увийте около долната част със зъбците на вилица все едно ги шинирате. Разтопете маслото.

4. Сега - щом ще изсипвате смес за печене в тигана, преди това напоете хубаво марлята и обтрийте с нея дъното на съда. При обръщане на палачинката намажете допълнително с масло току-що изпечената страна. При махането от тигана обърнете палачинката с печената досега страна нагоре и пак обтрийте с масло. Така нежният му вкус ще се пропие в тестената храна, правейки я неустоима. За финал - пригответе сладка или солена плънка по желание. А защо не и двете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
1
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта