Грис с шоколад и бити белтъци
Сладиш с грис, какао и бяла шапчица.
Бон Апети
Излъчен на 19.10.2016
Лесен и изкусително сладък нестандартен сладкиш се пече в кухнята на Лора и Стоян, където приготвяме фасулски блат от грис, какао, мляко и течен шоколад. Тук е моментът да подчертаем, че говорейки за грис, става въпрос за грис от твърда пшеница - продукт, познат още под името семолина. И докато шоколадовият десерт се пече, разбиваме белтъци със захар, за да превърнем обикновения кейк с грис в истинско сладкарско чудо. Накрая го покриваме с битите белтъци, поръсваме с натрошени ядки и допичаме. Вече имаме кейк с царствена визия и божествен вкус. А сме се трудили така малко за направата му.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ