Гриловано свинско с цитруси и фенел
Печено свинско с гарнитура от плодове.
Необходими продукти:
- 1,2-1,5 кг свински медальон
- сол и пипер
- зехтин
- 2 портокала
- 1 грейпфрут
- 1 лимон
- 1 фенел
- листа мента
Начин на приготвяне:
1. Свинското месо обтрийте със сол и пипер и както си е цяло парче, го метнете на сгорещена скара или грил. Печете до готовност. Друг вариант на готвенето е да го запечатате на силно сгорещен сух тиган за по минута и половина от всички страни, да прехвърлите в тава и да запечете за 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.
2. Докато мръвката се готви, обелете цитрусите и ги нарежете на шайби. Фенела нарежете на тънки полумесеци, изсипете в купа и овкусете със сол, пипер, зехтин и няколко капки лимонов сок.
3. Готовото свинско оставете да почине за 10 минути. След това нарежете на шайби.
4. Фенела разпределете на дъното на голяма чиния. Отгоре подредете парчетата месо, върху тях - резените цитруси, а на финала украсете с листенца мента.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ