Грахова супа с лазаня
Супа с грах и свински опашки.
Необходими продукти:
- 100 г кори за лазаня
- 1 ч.ч. замразен грах
- сол
- черен пипер
- 5 с.л. зехтин екстра върджин
За бульона:
- 300 г свински опашки
- зеленчуци по ваше желание
- 1.5 л вода
Начин на приготвяне:
1. Първо, пригответе супата. Сложете в тенджера с 1,5 л. вода зеленчуците по ваше желание и свинските опашки и ги оставете да къкрят на бавен огън 30-120 мин.
2. След това в друга тенджера сипете вряща вода и сложете вътре шепа сол и зехтин. Зехтинът е нужен, за да не залепнат една за друга корите за лазаня. Точно преди да ги сложите във водата, натрошете корите за лазаня на триъгълници и ги варете 6-8 мин. Изцедете ги от водата.
3. Изцедете и бульона и сложете вътре граха.
4. В купа сложете лазанята на дъното и излейте супата отгоре. Добавете ситно настърган пармезан, ако искате.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ