Гарнитура с лимец, ориз и гъби
Салата със спанак, джоджен, варива и гъби.
Гарнитура или салата с лимец прави Ути Бъчваров, като спретва мега порция за четири души на цена само от 3,50. За дамите това плато може да бъде и основно, особено ако се поднесе за обяд в компанията на чаша вино. А иначе се предвижда за начало на мъжки гуляй или акомпанимент към сочна тлъста мръвчица.
Оризът и лимецът се сваряват, шокират се под течаща студена вода и се смесват. Варят се ОТДЕЛНО, защото изискват различно време за термичната обработка. А докато те кипват, се прави деликатна запръжка, която в случая повече прилича на "задушка". В малко растителна мазнина се задушават настнени лук, чесън, люто чушле и пънчета на печурки. Овкусяват се със сол, пипер и сух джоджен. Шапчиците на печурките се режат на полумесеци и се задушават в масло или се оставят сурови за украса.
Отделно в плато или в индивидуални порции се разпределя пресен спанак и наситнен свеж джоджен. Върху зеленината полягат варивата, смесени със съдържанието на тигана, а най-отгоре се редят гъбките. И вече е готово за хапване.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ