Великденска торта с яйца и сирене
Спаначена бутерторта с великденски яйца.
Необходими продукти:
- 500 г сирене рикота
- 500 г спанак
- 6 яйца
- 2 листа бутертесто
- сол
Начин на приготвяне:
1. Изчистете спанака и го сварете в гореща вода. Отцедете го и го поставете в купа заедно със сиренето рикота.
2. Добавете малко сол и едно яйце и разбъркайте добре.
3. Поставете в кръгла тавичка един слой бутертесто.
4. Напълнете го със спаначената плънка, направете пет малки дупки в плънката и сложете във всяка от тях по едно обелено сварено великденско яйце.
5. Покрийте тортата с другия кръг бутертесто и я пъхнете във фурната на 180 С за около 50 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ