Вегетариански шницели от картоф
Плоски панирани кюфтета от картофи.
Картофените кюфтета могат да бъдат направени в още по-хрупкав вариант като се превърнат в тънки плоски питки с преобладаваща коричка. Идеята се реализира в Кухнята на Звездев, където се приготвят лесни картофени шницели.
Първо картофите се сваряват, охлаждат и намачкват на пюре или минават през преса. Смесват се със сухи подправки и смлени в чопър бадеми. По желание можете да добавите и малко рендосан кашкавал. В сместа се чуква яйце и се замесва хубаво. С мокри длани се оформят плоски и тънки шницели. Овалват се в брашно и се пържат двустранно в сгорещено олио. Изваждат се върху домакинска хартия, за да се попие излишната мазнина.
А после се хапват бързичко, докато са топли и изкусително хруптящи.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ