Вегетарианска пица със сирена и чушки
Пица с блат от извара и топинг без месо.
Необходими продукти:
За тестото:
- 2 ч.ч. брашно
- 1 ч.ч. мляко
- 250 г извара
- 1/2 ч.л. сода бикарбонат
- 2 г захар
- 1 с.л. олио
За соса:
- 2 домата от буркан (белени) или 2 сурови домата + 1/2 ч.л. захар
- 3 скилидки чесън
- 6 листа босилек
- 1/3 ч.л. сол
За топинга:
- 1 малка консерва царевица
- 1 зелена, 1 червена и 1 жълта чушка
- 1 с.л. олио
- 100 г чедър или друго жълто сирене
- 250 г кашкавал
- още сирена по избор (синьо, бяло)
Начин на приготвяне:
1. Пресейте брашното за тестото в купа. Добавете содата. Изварата намачкайте с вилица хубаво, залейте с млякото, добавете захарта и разбъркайте добре. Излейте при брашното и замесете тесто. Оставете го да почива докато приготвите другите компоненти.
2. Доматите изстискайте от соса на консервата, сложете в купата на блендера, добавете чесъна, босилека и солта и пюрирайте.
3. Царевицата отцедете от соса на консервата. Чушките измийте добре и нарежете на шайби, като почистите семена и дръжки. Чедъра нарежете на кубчета, а кашкавала - рендосайте.
4. Намаслете голяма тава и разтеглете в нея тестото. Отгоре намажете с 1 с.л. олио. Разпределете доматения сос като оставите борд. Върху него подредете резените чушки, поръсете царевичните зърна и кубчетата жълто сирене. Ако слагате още сирена - натрошете отгоре.
5. Покрийте пицата с голямото количество рендосан кашкавал, намажете борда с 1 с.л. олио и бутнете в загрята на 210 градуса фурна под средното ниво за 20-25 минути. Гледайте борда - ако започне да прегаря, значи е време за вадене.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ