Веган сладък салам от ядки, фурми и какао
Роу бар на сладък салам - полезен десерт със сурови ядки, сушени плодове и кокосово масло.
Необходими продукти:
- 200 г фурми без костилки
- 100 г сурови бадеми
- 100 г овесени ядки
- 100 г сурово кашу
- 100 г сурови орехи
- 3 с.л. какао на прах
- 100 мл кокосово масло
Начин на приготвяне:
1. Махнете костилките на фурмите и оставете 200 г месеста част. Сложете я в купичка и залейте с вряла вода. Дръпнете настрана да кисне 10-тина минути докато сте готови с останалата част.
2. Смелете в чопър орехите с какаото и прехвърлете в голяма купа.
3. След това смелете бадемите с овесените ядки, после и кашуто. Ако чопърът ви е достатъчно голям, можете да смелите всичко заедно. Ако ли не, след това ги смесете добре в купата.
4. Разтопете кокосовото масло.
5. Отцедете фурмите от водата и прехвърлете в купата на пасатора. Тук чопър няма да свърши добра работа, защото ви трябва гладко пюре. Залейте фурмите с кокосовото масло и пюрирайте. Добавете този крем при сухите съставки.
6. С шпатула или ръце замесете меко ядково тесто. Прехвърлете го върху голям лист стреч фолио.
7. Оформете като палка шпеков салам с помощта на фолиото, завийте краищата на бонбон и приберете в хладилник. След 1-2 часа ще е напълно стегнато и готово за разрязване.
Източник: YouTube/Schnelle Rezepte
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ