Варено зеле с наденички
Наденица със зеле и доматено пюре - зимна класика за червено вино.
Необходими продукти:
- 1 зелка (около 1,5 кг)
- 1 тарелка наденички (над 500 грама)
- 2 с.л. доматена салца
- черен пипер на вкус
- лук
- няколко супени лъжици олио
- вода
Начин на приготвяне:
1. Сгорещете олиото, нарежете наденичките и ги запържете в него.
2. Нарежете зелето на ивици и го сложете да се задушава в тенджера с вода на слаб огън за 30 минути.
3. Запържете в тигана, в който сте пържили наденичките една глава нарязан на ситно лук. Ако този тиган е малък, изберете по-голям.
4. На следващия етап при лука влизат наденичките и отцеденото задушено зеле. Овкусяват се със сол и пипер и се разбъркват до готовност. На изключен огън добавете и доматеното пюре.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ