Варени картофи с горчица по немски
Немса картофена салата с горчица, зехтин и пресен лук.
Необходими продукти:
- 1 кг картофи
- 2 с.л. едрозърнеста горчица
- 1 ч.л. сол
- 2 стръка пресен лук
- листата на 3 стръка пресен магданоз
- 4 с.л. оцет
- 100 мл зехтин
Начин на приготвяне:
1. Обелете картофите и ги нарежете на полумесеци. Измийте, изсипете в тенджера, залейте с вода и кипнете. Щом заври, отпенете и похлупете с капак. Оставете да се готвят 15-20 минути докато се разварят.
2. През това време изсипете горчицата в купичка. Наситнете зеления лук и магданоза, като си запазите по желание малко за поръска при сервиране. Останалото добавете при горчицата.
3. Поръсете солта, налейте оцета и разбъркайте. Сипете зехтина и разбъркайте отново.
4. Готовите картофи отцедете от водата на варенето и оставете на сухо за една минута. Температурата ще изпари водата от тях.
5. Докато са още топли залейте с горчичения сос и разбъркайте хубаво.
6. Прехвърлете в индивидуални порции и поръсете с листа магданоз и пресен лук.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ