Бърза лазаня с месо и праз в тиган
Манджа с пилешко, сирена, зеленчуци и кори за лазаня в тиган.
Бон Апети
Излъчен на 20.02.2017
Лазанята е вкусно италианско ястие, което не е трудно за приготвяне, но пък е трудоемко, особено в рецептата с месо, бешамел и пластове с кашкавал. Има и по-лесен начин да впрегнете същите продукти в направата на италиански деликатес, като обаче прекарате около половин час в кухнята, а след още 10 минути имате и възможност за сервиране. Е, крайният резултат не е така примамлив за окото, но пък е също толкова вкусен, колкото и редената лазаня по традиционна рецепта.
Тук се прави запръжка от наситнено пилешко месо с моркови, праз лук и чесън, после се добавят маслото и брашното за бешамела, но без да се вадят предишните продукти. Към тях след това влизат млякото, корите за лазаня и вода и всичко се готви заедно. На финала изсипваме сирене котидж, рендосан чедър и след това поръсваме с грана падано, пармезан или обикновен кашкавал. Ако поне малко държите на естетичния вид на ястието, то можете да го запечете за 10-тина минути на фурна. После просто изчаквате леко да се охлади и севирате. Ето как се прави бърза и лесна домашна лазаня.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ