Регистрация

Бърза домашна маслена бутербаничка

Бърза домашна маслена бутербаничка
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2766
Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакет бутертесто
  • 2 яйца
  • 250 г сирене
  • 1 малка бучка масло
  • 1 жълтък
  • вода
  • захар по желание

Начин на приготвяне:

1. Разстопете маслото в желязна чаша или пластмасова купичка, ако го топите на микровълнова. Подберете тесен, а не разлат съд и слоцете в него чаена лъжичка.

2. Разбийте яйцата и натрошете в тях сиренето на едри буци, за да се усеща вкуса му в баницата.

3. Напълнете съд с хладка вода.

4. Намаслете дъното на тавичка с малко от разстопеното масло и сложете една от корите. Вземете втора кора, щедро намокрете ръце във водата, накъсайте и намачкайте кората с вода и я разхвърляйте върху основната. Направете го с още една кора. Поръсете с масло и сложете част от плънката.

5. Редувайте две кори (като не се притеснявате да ги мачкате, накъсвате и мокрите обилно), масло и плънка докато ви останат три кори за завършек на баницата.

6. След като приключите и с тях, печете около 35-40 мин. на 200 ºС.

7. Разбийте жълтъка и добавете захар по избор. С помощта на домакинска четка намашете най горната кора със сместа, 5-6 мин. преди да извадите баницата.

8. Когато я извадите от фурната, поръсете отново с вода, покрийте тавата с вестник и я увийте с хавлиена кърпа за 20-30 мин.

9. Вече имате пухкава бутербаница. Сервирайте.

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта