Бърза домашна маслена бутербаничка
Необходими продукти:
- 1 пакет бутертесто
- 2 яйца
- 250 г сирене
- 1 малка бучка масло
- 1 жълтък
- вода
- захар по желание
Начин на приготвяне:
1. Разстопете маслото в желязна чаша или пластмасова купичка, ако го топите на микровълнова. Подберете тесен, а не разлат съд и слоцете в него чаена лъжичка.
2. Разбийте яйцата и натрошете в тях сиренето на едри буци, за да се усеща вкуса му в баницата.
3. Напълнете съд с хладка вода.
4. Намаслете дъното на тавичка с малко от разстопеното масло и сложете една от корите. Вземете втора кора, щедро намокрете ръце във водата, накъсайте и намачкайте кората с вода и я разхвърляйте върху основната. Направете го с още една кора. Поръсете с масло и сложете част от плънката.
5. Редувайте две кори (като не се притеснявате да ги мачкате, накъсвате и мокрите обилно), масло и плънка докато ви останат три кори за завършек на баницата.
6. След като приключите и с тях, печете около 35-40 мин. на 200 ºС.
7. Разбийте жълтъка и добавете захар по избор. С помощта на домакинска четка намашете най горната кора със сместа, 5-6 мин. преди да извадите баницата.
8. Когато я извадите от фурната, поръсете отново с вода, покрийте тавата с вестник и я увийте с хавлиена кърпа за 20-30 мин.
9. Вече имате пухкава бутербаница. Сервирайте.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ