Бърз и лесен сайтан по средиземноморски
Вегетарианско ястие със заместител на месо.
Необходими продукти:
- медальони сайтан
- тиквички (както с всички други зеленчуци, количеството зависи от предпочитанията на консуматора, така че сложете колкото желаете)
- праз лук
- чушки камби (без значение какви, аз използвах жълти защото такива имах в хладилника)
- една скилидка чесън
- кедрови ядки и стафиди
- зехтин
- сух ким
- риган
- вода
- сол
Начин на приготвяне:
1. Първо нарежете всички зеленчуци. Започнете да запържвате чушките и тиквичките в тиган със зехтин. Добавете праз-лука и чесъна. Не прекалявайте със запържването, а ги оставете полуготови за момента.
2. После добавете медальоните сайтан или пържолите, или какъвто тип сайтан имате. Печете ги за малко и добавете чаша вода.
3. Сега добавете стафидите, кедровите ядки, тима и ригана.
4. Покрийте тигана и оставете да къкри на слаб огън около 15 минути, добавете още вода ако е необходимо.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ