Бългро-руска салата без месо
Безмесна руска салата с грах и моркови.
Вариант на руска салата без месо показва Миро от канала Готвене за начинаещи. Това е зимно предястие, което може да бъде и основно, ако си сипете повечко, защото е мазно, засищащо и съдържа много продукти, сред които варени картофи и яйца, способни да наядат стабилно.
Първо се слагат измитите картофи с обелките в тенджера, заливат се с хладка вода, добавя се щипка сол и се оставят да кипнат на висока температура. После градусите се намалят до умерени и картофите остават да врат докато омекнат напълно. А през това време не се губят ценни минути. В друга тенджера се слагат моркови и яйца. След кипването и на двете са им нужни около 7 минути до готовност. А и докато те се сготвят, в купа се изсипва размразената и отцедена от водата грах и се наситняват киселите краставички.
После се режат морковите и яйцата на сравнително еднакви кубчета. Следва и готовите картофи да се нарежат на хапчици. Остава само да се прибави майонеза и сол и да се разбърка. По желание можете да сложите колбас, магданоз или малко горчица. Вода от буркана с краставички също е вариант, ако салатата ви се вижда суха.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ