Буркани с шарени чушлета и оцет
Туршия с люти и сладки чушки, лук и чесън.
Бон Апети
Излъчен на 11.09.2017
Мариновани чушки от всякакви цветове, красиво смесени в буркан и апетитно гмурнати в марината от оцет и захар правят Лора и Стоян, мислейки за зимата, когато естествените зеленчуци са кът или са заменени от зрели на лампа техни събратя, които далеч нямат същия вкус и ниво на полезност. А колко е хубаво да си отворим това шарено бурканче, от което се хранят и очите, ще разберат само онези, които си го приготвят.
Няма точно изискване какви да бъдат чушките - най-добре си купете различни цветове и размери, като добавите толкова люти чушлета, колко смятате, че ще ви е приятно да има. Чушките се измиват и нарязват на шайби. Смесват се с нарязан на колелца червен лук и наситнен чесън. Маринатата се приготвя като във вода се изсипва оцет, захар и консервант за туршии. След това се кипва и се заливат предварително прибраните в буркани зеленчуци. А после оставяте за няколко дни, седмици или месеца и можете да хапвате приятната зеленчукова сладко-кисела смесица.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ