Регистрация

Буркани с шарени чушлета и оцет



Буркани с шарени чушлета и оцет
Лесно   |   Порции 4 бурканчета   |   Видяна: 2605

Туршия с люти и сладки чушки, лук и чесън.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.09.2017

Мариновани чушки от всякакви цветове, красиво смесени в буркан и апетитно гмурнати в марината от оцет и захар правят Лора и Стоян, мислейки за зимата, когато естествените зеленчуци са кът или са заменени от зрели на лампа техни събратя, които далеч нямат същия вкус и ниво на полезност. А колко е хубаво да си отворим това шарено бурканче, от което се хранят и очите, ще разберат само онези, които си го приготвят.

Няма точно изискване какви да бъдат чушките - най-добре си купете различни цветове и размери, като добавите толкова люти чушлета, колко смятате, че ще ви е приятно да има. Чушките се измиват и нарязват на шайби. Смесват се с нарязан на колелца червен лук и наситнен чесън. Маринатата се приготвя като във вода се изсипва оцет, захар и консервант за туршии. След това се кипва и се заливат предварително прибраните в буркани зеленчуци. А после оставяте за няколко дни, седмици или месеца и можете да хапвате приятната зеленчукова сладко-кисела смесица.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта