Бургер с месо халапеньо и сирене
Мексикански сандвич с кайма и люти чушлета.
Необходими продукти:
- 1 кг телешка кайма
- 6 чушлета халапеньо
- 1/8 ч.ч. кафява захар
- 1 морков
- сирене Пепър Джак (или друг вид сирене, подходящо за сандвичи)
- червен пипер
- черен пипер
- чили на прах
- лют сос по избор
- бял хляб - 16 филии
Начин на приготвяне:
1. Нарежете чушлетата на много тънки филийки, като запазите семената.
2. Сложете 24 кръгчета халапеньо в около 1/4 ч.ч. вода с щипка кафява захар.
3. Наситнете моркова и го прибавете при чушлетата във водата и оставете да престои докато приготвяте каймата.
4. Наситнете останалото халапеньо колкото се може повече и го смесете с каймата, кафявата захар, черен пипер, чили на прах и червен пипер на вкус.
5. Оформете 16 кюфтенца и ги запържете или изпечете на скарата.
6. Когато обърнете кюфтенцата, сложете кръгчета от маринованото халапеньо, заедно с няколко парченца морков и сирене върху изпечената страна на бургерите.
7. Препечете филийки бял хляб до леко покафеняване и поднесете с готовите бургери и сос по избор.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ