Бисквитки с шоколад и карамел
Бисквити с мюсли, карамел, шоколад и ванилия.
Необходими продукти:
- 450 г мюсли
- 200 г карамелен чипс (или карамелизирана кафява захар)
- 550 г пудра захар
- 1/8 ч.л. сол
- 1 ч.л. чист екстракт от ванилия
- 4 големи белтъка
- 50 г масло, размекнато
- 200 г тъмен шоколад
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 180°С.
2. Разбийте карамеления чипс, пудрата захар и солта в купата на електрически миксер. Смесете ванилията и белтъците в измервателна чаша или купа и бавно прибавете към сместа, като разбивате на ниска скорост. Увеличете на средна и бийте докато се получи лъскава смес - около 2 мин. Прибавете мюслито и разбъркайте.
3. Сложете по 1/4 ч.ч. от течното тесто на разстояние около 5-7 см в голяма тавичка за печене, покрита с пергаментова хартия. Намалете фурната на 160°С и печете докато повърхността на бисквитките се напука леко и са твърди на пипане - около 16 мин. Охладете бисквитките върху пергаментовата хартия, върху решетка, обърнете и внимателно ги отлепете от хартията.
4. Върнете фурната на 180°С и повторете процеса с останалото течно тесто.
5. Когато бисквитките са напълно охладени, увийте ги хубаво, разделени от пергаментова хартия. Можете да замразите за 3-6 седмици.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ