Бисквитки с кленов сироп
Домашни бисквитки с канела и джинджифил.
Необходими продукти:
- 3/4 ч.ч. масло, разтопено
- 1/2 ч.ч. бяла захар
- 1/2 ч.ч. тъмна кафява захар
- 1 яйце
- 1/8 ч.ч. меласа
- 1/8 ч.ч. кленов сироп
- 2 ч.ч. универсално брашно
- 1 ч.л. сода за хляб
- 1/2 ч.л. сол
- 2 ч.л. смляна канела
- 1 ч.л. смлян карамфил
- 1 ч.л. смлян джинджифил
- 1 ч.л. смляно индийско орехче
- 1/2 ч.ч. кленова захар за овалване
Начин на приготвяне:
1. В средна купа, смесете разтопеното масло, всички видове захар и яйцето, докато се получи гладка смес. Прибавете меласата и кленовия сироп. Смесете с брашното, содата за хляб, солта, канелата, карамфила, джинджифила и индийското орехче и прибавете към кленовата смес. Покрийте и охладете тестото за 1 час.
2. Загрейте предварително фурната до 190ºС. Направете малки топки с големина на орех от тестото и ги оваляйте в кленовата захар. Сложете бисквитките на разстояние 5 см една от друга в намаслена тавичка за печене.
3. Печете 7 - 8 мин. (в зависимост от фурната) в предварително загрятата фурна, докато се разпукат отгоре. Охладете върху решетка и поднесете.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ