Регистрация

Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад

Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 5665

Бърз домашен сладкиш с бисквити и маскарпоне.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 мл прясно мляко
  • 100 грама течен шоколад
  • 2 пакета ванилия
  • 200 грама пудра захар
  • 500 грама маскарпоне
  • 2 пакета обикновенни бисквити

Начин на приготвяне:

Смесваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията.

Затопляме млякото.

Потапяме бисквитите една по една в прясното мляко и редим на дъното на тавичка.

След като наредим първия ред с потопените бисквити, заливаме отгоре със сместа от маскарпонето със захарта. Така процедираме докато сместа не свърши.

Накрая най-отгоре заливаме с разтопен течен шоколад и натрошени бисквитки върху него.

Слагаме тортата да престои няколко часа в хладилник.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
1
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта