Бисквитена торта с маскарпоне и течен шоколад
Лесно | Порции 5-8
| Видяна: 5665
Бърз домашен сладкиш с бисквити и маскарпоне.
Необходими продукти:
- 200 мл прясно мляко
- 100 грама течен шоколад
- 2 пакета ванилия
- 200 грама пудра захар
- 500 грама маскарпоне
- 2 пакета обикновенни бисквити
Начин на приготвяне:
Смесваме маскарпонето с пудрата захар и ванилията.
Затопляме млякото.
Потапяме бисквитите една по една в прясното мляко и редим на дъното на тавичка.
След като наредим първия ред с потопените бисквити, заливаме отгоре със сместа от маскарпонето със захарта. Така процедираме докато сместа не свърши.
Накрая най-отгоре заливаме с разтопен течен шоколад и натрошени бисквитки върху него.
Слагаме тортата да престои няколко часа в хладилник.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 35 мин.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ