Биренки от панирано свинско с кашкавал
Бирени хапки от пържено свинско с лук и кашкавал.
Необходими продукти:
- 500 г свиско филе (без кост и да не е особено мазно)
- 200 г брашно
- 1 с.л. сол
- 1 с.л. черен пипер на прах
- 2 яйца
- 250 г галета
- растителна мазнина за пържене
- 2 глави лук
- 30 г масло
- 200 мл бира
- 1-2 лимона
- 200 г жълто сирене по избор - обикновен кашкавал, гауда, ементал или друго по желание
- няколко листа от листен зеленчук (червено зеле, маруля, айсберг, спанак - каквото имате)
Начин на приготвяне:
1. Свинското филе нарежете на жулиени, а тях след това покрийте с фолио и счукайте докато се изтънят. Максималната им дебелина може да е 1 см.
2. Ако са станали прекалено големи, ги разрежете, за да бъде всяко парче месо с размерите на човешка хапка.
3. Смесете брашното със солта и черния пипер. В друг съд си разбийте яйцата, а в трети - изсипете галетата. Застелете си и тава с домакинска хартия, върху която да вадите панираните меса.
4. Сгорещете растителна мазнина в тиган и започнете панирането - първо брашното с подправки, после разбитите яйца и накрая галетата. Пържете до позлатяване и вадете с решетъчна лъжица върху хартията.
5. Докато мръвките се отцеждат, пригответе лука. Обелете го и го нарежете на кръгчета. Разтопете маслото в тиган и запържете вътре лука. Щом започне да хваща загар, изсипете бирата и оставете да се готви без капак докато изври.
6. През това време си пригответе клечки за зъби и нарежете кашкавалчетата на плочки с размерите на панираните мръвки.
7. Започнете сглабянето на сандвичите без хляб. Най-отдолу се слага парче панирано месо. Покапва се с няколко капки лимонов сок. Следва кашкавалче, после от лука, след това - зеленчук. Отгоре се завършва с второ парче месо и всичко това се пробожда с клечка за зъби.
Ако сервирате това уникално мезе, купонът ви ще остане незабравим поне от кулинарна гледна точка.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ