Регистрация

Безмесна паста с чесън



Безмесна паста с чесън
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1918

Спагети с билки и чеснов аромат.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бързи, вкусни и лесни спагети ни показва каналът Хапка, като предлага да си сготвим италианското основно без месо, за да се насладим на чистия и плътен вкус на тестеното изделие. Затова си заслужава да купите качествени спагети, талятели или друг вид дълга паста по ваше желание, а след това за по-малко от половин час да си направите с нея апетитно основно, което можете да опикантите подобаващо. Авторите изчисляват, че порция от ястието излиза около 1 лев, затова платото може да се окаже вкусен и евтин обяд, който ако разполагате с печка, можете да забъркате дори на работното място.

Пастата се слага да се свари за 8 минути в кипяща подсолена вода. През това време нарязваме чесъна и магданоза и измиваме лимоновата кора от восъка, с който е обработена, за да изглежда плода свеж. Сгорещяваме зехтин в тиган и в него запържваме чесъна. После добавяме сварената и отцедена паста, доливаме малко от бульона, в който се е готвила и овкусяваме със сол и лют пипер или чили на прах. Поръсваме с магданоза, вадим от тигана и разпределяме в порции. Остана само да овкусим индивидуално всяко блюдо с настъргана лимонова кора, рендосан пармезан и черен пипер на вкус. Готово е за хапване!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 20 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта