Банички с телешко и патладжани
Турска баница с телешко месо, патладжани, лук и грах.
Бон Апети
Излъчен на 26.01.2018
Нетрадиционни банички с парчета месо правят Лора и Стоян, като залагат на турските идеи за пълнено тесто с телешко и зеленчуци, запечено под кашкавалена коричка. Ястието е идеално както за стабилна закуска, така и за някое друго от основните хранения. Подходящо е и за прихапване в течение на деня, но най-сладко е да се сподели с любимите хора веднага щом излезе от фурната и се охлади леко.
Първо се обелват и нарязвар патладжаните. Посоляват се и се оставят да си пуснат горчивината. След това се запържват в зехтин. Месото се реже на кубчета и се овкусява със сол и пипер. Лукът се нарязва на полумесеци. Месото се запържва в зехтин, добавя се лука, налива се вода и се задушава докато остане на мазнина. После в тигана се вкарва замразен грах, пържените патладжаи и още подправки на вкус.
В дебели кори за баница под формата на пакетчета се увива плънката. Баничките се редят в тава и отгоре се заливат с традиционен бешамел от запържено брашно в масло и размито с мляко. Готвят се 15 минути на 180 градуса, поръсват се с кашавал и се допичат за още 10-15 минути. А после са готови за хапване, по желание поднесени със сос от кисло мляко.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ