Бананов кекс с глазура
Кекс с банани и глазура от кафе и ликьор.
Бон Апети
Излъчен на 02.02.2017
Правим страхотен домашен кекс с плодве, като залагаме на банани както в тестото, така и за декорация. Основата на сладкиша замесваме с миксер от масло, яйца, брашно, захар, сода, заквасена сметана, ванилия и намачкани с преса за картофи банани. Можете да приготвите само тази част от кекса, ако ви трябва сладкиш за бърза семейна закуска. Ако обаче искате да го обогатите до статут на торта, то Лора и Стоян предлагат да му направите топинг от маслен сос с ликьор и кафе, който ухае вкусно и изглежда апетитно. Непосредствено преди поднасяне, можете да украсите парчетата кекс с резени банан. Помнете, че около половин час след нарязването на банана, той вече потъмнява и не може да служи за украса.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ