Ароматно пиле със сос от круша и червено вино
Пикантни пилешки гърди с плодове.
Необходими продукти:
- 500 г пилешки гърди
- сухи подправки и билки (розмарин, мащерка, босилек, риган, чубрица и чили)
- сол и пипер
- 1 прясна круша, нарязана на дълги и тънки филийки
- вино (например от къпини, ако предпочитате по-сладки вина)
- 2 - 3 скилидки чесън
- зехтин
Начин на приготвяне:
1. Намажете пилешките гърди с тънък слой от смесените сушени подправки и билки. Измийте ръцете си след това, заради чилито.
2. Сгорещете тиганче със зехтин сложете счукания чесън. Изпечете пилешкото на тигана, докато покафенее от всички страни и се сготви напълно (около 5 мин., според дебелината на парчетата).
3. Извадете го от съда и на негово място прибавете около 1/2 ч червено вино и крушите. Оставете виното да поеме всички аромати, останали от пилешкото. Изчакайте да покъкри до омекване на крушата и до сгъстяване на соса.
4. Поднесете пилешкото, полято с 1-2 с.л. от този сос. Може да сервирате също с гарнитура от кафяв ориз или запържени зеленчуци.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ