Ароматни боровинкови сладки
Сладки с боровинки, орехи и фурми.
Необходими продукти:
- 1 ч. ч. сурови орехи
- 5 фурми, без семки
- 1 с. л. олио от гроздови семки
- ¼ ч. л. морска сол
- 6 ч. ч. пресни червени боровинки, изчистени (отстранете лошите)
- 1 ч. ч. сироп от агаве
- 1 с. л. кора от портокал
Начин на приготвяне:
1. Нарежете в кухненския робот орехите и фурмите на сравнително едро.
2. Прибавете олиото и солта и отново пуснете в робота докато сместа се оформи на топка.
3. Наредете, притискайки с пръсти, така приготвената основа в намазана с мазнина квадратна тавичка 20х20 см.
4. Запечете на 180 С за 8-12 минути докато придобие лек златист цвят.
5. Пригответе боровинковия слой като сложите 4 чаши боровинки, сиропа от агаве и портокаловата кора в тенджерка на котлона.
6. Когато сместа кипне, сложете капака, намалете котлона и оставете да ври 10-15 минути докато боровинките започнат да се разпадат.
7. Прибавете останалите 2 чаши боровинки и оставете сместа да поври с капак още 5 минути.
8. Свалете от котлона и оставете 10 минути да изстине.
9. Изсипете боровинковата смес върху ореховата основа.
10. Оставете сладките да починат 60-90 минути.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ