Регистрация

Агнешко по кипърски

Агнешко по кипърски
Средно   |   Порции 8   |   Видяна: 4086

На острова на Афродита това ястие се нарича Клефтико.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 агнешки бут
  • 1 голяма глава червен лук, нарязана на четвъртинки
  • 10 скилидки чесън, пресован
  • 3 домата, нарязани на четвъртинки
  • 3 средно големи картофи, обелени и нарязани на четвъртинки
  • 1 голям морков
  • сирене, нарязано на кубчета
  • 1 с. л. риган (пресен или сушен)
  • 1 с. л. мента (прясна или сушена)
  • ½ пакетче агнешки бульон
  • зехтин
  • сол и черен пипер на вкус (внимавайте, тъй като бялото сирене е солено, затова вероятно няма да се наложи да добавяте допълнително сол)

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 250 С.

2. Вземете голям глинен гювеч с капак и смесете в него всички продукти, докато месото се овкуси равномерно. Можете да използвате какъвто и да е дълбок съд, стига да може да се затваря плътно.

3. Сложете във фурната да се задушава за около 3 часа докато месото започне лесно се отделя от кокала.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 4 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. tasty
  2. пай
  3. 70
  4. епизод
  5. пика
  6. 31
  7. бар
  8. магданоз
  9. 19

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта