Агнешко по кипърски
Средно | Порции 8
| Видяна: 4086
На острова на Афродита това ястие се нарича Клефтико.
Необходими продукти:
- 1 агнешки бут
- 1 голяма глава червен лук, нарязана на четвъртинки
- 10 скилидки чесън, пресован
- 3 домата, нарязани на четвъртинки
- 3 средно големи картофи, обелени и нарязани на четвъртинки
- 1 голям морков
- сирене, нарязано на кубчета
- 1 с. л. риган (пресен или сушен)
- 1 с. л. мента (прясна или сушена)
- ½ пакетче агнешки бульон
- зехтин
- сол и черен пипер на вкус (внимавайте, тъй като бялото сирене е солено, затова вероятно няма да се наложи да добавяте допълнително сол)
Начин на приготвяне:
1. Загрейте фурната на 250 С.
2. Вземете голям глинен гювеч с капак и смесете в него всички продукти, докато месото се овкуси равномерно. Можете да използвате какъвто и да е дълбок съд, стига да може да се затваря плътно.
3. Сложете във фурната да се задушава за около 3 часа докато месото започне лесно се отделя от кокала.
Най-важните съставки
Време за приготвяне: 50 мин.
Време за готвене: 4 часа
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ