Агнешки гювеч със зеленини
Гювеч с агнешко, пресен лук и домати.
Бон Апети
Излъчен на 02.04.2018
Пролетно агнешко в гювеч с пресен лук, пресен чесън, магданоз, домати и люти чулета пекат Лора и Стоян, за да спретнат едно страхотно ястие, подходящо и за трапезата на Гергьовден и Великден, както и за стабилна семейна вечеря през уикенда. Ястието се готви лесно и има апетитен сос, комбинация от бяло вино, масло и мляко, в който е попила агнешка лой и миризми на свежи подправки с остротата на люти чушлета. Просто идилия.
Първо месото се реже на големи парчета, а малко брашно се запича на сух тиган. Мръвките се овкусяват със сол и се изсипват в купа. Пресен лук, пресен чесън, джоджен и магданоз се наситняват. Добавят се в купата или тавичката при месото и се поръсват с печеното брашно. След това се овкусява с червен пипер, черен пипер на зърна, джоджен и дафинов лист. Размешва се и се прехвърля в голям семеен гювеч.
Отгоре се полива с бяло вино, мляко и разтопено масло. Подреждат се шайби пресни домати, а върху тях - зелени люти чушлета. Капакът се запечатва с тесто и ястието се пече в студена фурна, пусната на 160 градуса за 4-5 часа. После задължително се сервира с хляб.
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ