Вкусна и полезна пилешка супа
Много ароматна пилешка супа, подходяща за студените зимни дни.
Необходими продукти:
- 2 бутчета или 500 грама бяло пилешко месо
- 1 глава кромид лук
- 1 голям морков
- 200 грама глава целина
- 100 грама пащърнак
- 2 супени лъжици естрагон
- 1 дафинов лист
- 5-6 зърна черен пипер
- 3 супени лъжици фиде
- 2 пилешки бульона
- Половин кофичка кисело мляко
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Варите месото в тенджера с 2 литра вода. След като се образува пяна, я махате. След 15 мин. добавяте целината, моркова и пащърнака, които сте нарязани на дребно. С тях къкри още 20 мин, а след това добавяте и нарязания на ситно лук.
Когато месото се свари, го изваждате и отстранявате от него кокалите. Нарязвате го на парчета и го връщате в супата. На този етап добавяте дафиновия лист и зърната черен пипер. С тях ври около 5-6 мин. и най-накрая добавяте към тях бульончетата, естрагона и фидето за 10 мин., като махате капака на супата. Накрая, на изключен котлон, добавяте на тънка струйка застройката от киселото мляко и яйцето. За да не се пресече застройката в горещата супа, добавете част от нея предварително към застройката.
Добър апетит!
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ