Регистрация

Кашата от коприва с масло и сирене

Кашата от коприва с масло и сирене
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 14615

Ястие с коприва, яйца, сирене и брашнена запръжка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 200 г коприва
  • 70 г краве масло
  • 4 супени лъжици брашно, може и пълнозърнесто
  • 2-3 скилидки чесън
  • 200 г бяло саламурено сирене
  • 5-6 яйца
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

1. Измийте копривата и я сварете за 10 мин. в литър и половина вода. След това я пасирайте във водата, в която е вряла.

2. В друг съд, на умерен огън, разтопявате маслото и прибавяте към него брашното, като постоянно бъркате докато придобие златист цвят. Това ще се случи за не повече от 2-3 мин.

3. Към сместа с брашното и маслото добавете пасираната коприва. Нека покъкри за 10 мин. на умерен огън. Бъркайте непрекъснато, за да не загори.

4. След 10-те минути посолете на вкус и добавете натрошеното сирене и яйца. Разбъркайте и след 2-3 мин. кашата е готова. Най-накрая на изключен котлон, добавете скилидките чесън, който сте счукали предварително с малко сол.

 

Добър апетит!

 

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари (3)

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
2
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта