Регистрация

Печено агнешко със зеленчуци в казан

Печено агнешко със зеленчуци в казан
Лесно   |   Порции 12   |   Видяна: 2181

Басма - овнешко със зеленчуци вместо курбан чорба.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 кг агнешко или овнешко месо
  • 150 г сланина
  • 3 кг лук
  • 2 кг картофи
  • 1 кг моркови
  • 1 зелка
  • 5 големи домата
  • 4 сладки чушки
  • 2 люти чушки
  • 3 зелени ябълки
  • 2 глави чесън
  • 2-3 връзки магданоз
  • сол, червен и черен пипер на вкус
  • мащерка
  • мента
  • кориандър

Начин на приготвяне:

1. На дъното на студения казан подредете резените сланина.

2. Обтрийте месото с подправките и подредете върху сланината.

3. Върху месото наредете лука, нарязан на колелца.

4. Отгоре сложете доматите, пак на кръгчета. После идва ред на моркова.

5. Чушките почистете от семките и нарежете на тънки дълги лентички.

6. Картофите обелете, измийте, нарежете на големи парчета и добавете на следващия ред в ястието.

7. Ябълките нарежете на полумесеци и сложете в казана.

8. После добавете наситнените люти чушки и магданоза, целите скилидки чесън и още подправки по желание.

9. Най-отгоре завийте със зелевите листа.

10. Увийте много добре отвора на казана с алуминиево фолио и сложете да се готви - първите 15 минути на силен огън и след това поне час и половина на умерен.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта