Регистрация

Свински пържоли с мед, чесън, джинджифил и соев сос

Свински пържоли с мед, чесън, джинджифил и соев сос
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 2000

Мариновани пържоли по азиатски с медено-чеснов сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 4 скилидки чесън
  • 1 ч.л. рендосан джинджифил
  • 2 ч.л. сос шрирача (можете да замените с лют сос или чили сос)
  • 2 с.л. разтопен мед
  • 60 мл соев сос
  • 800 г свински пържоли (с дебелина около 2 см)
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. сусамово олио или 10 г масло
  • 1-2 стръка пресен лук

Начин на приготвяне:

1. В купа сипете черния пипер, добавете соевия сос, шрирачата и разтопения мед. Разбъркайте.

2. Намачкайте чесъна и рендосайте на ситно ренде джинджифила и ги добавете в купата. Размешайте добре.

3. Овъргалайте пържолите в соса на купата и ги оставете да се мариноват за 20 минути.

4. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Сложете пържолите да се готвят 5 минути от едната страна. Обърнете и гответе още 5 минути.

5. Върнете от първата страна, а отгоре залейте с останалата в купата марината. Намалете леко огъня и гответе 5 минути. След това обърнете и гответе 1-2 минути.

6. Готовите месца поръсете с наситнен пресен лук и сервирайте - по желание с любима гарнитура за свинско или пресни зеленчуци за профирност.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта