Регистрация

Постна супа с праз и кореноплодни зеленчуци



Постна супа с праз и кореноплодни зеленчуци
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2421

Веганска супа с пащърнак, моркови, праз и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.11.2017

Гъста засищаща постна супа с много продукти готвят Лора и Стоян, като залагат на смесица от голямо количество разнообразни зеленчуци с гъби и тофу. А за да е още по-питателно ястието, добавят и паста орикети. Вместо нея обаче можете да сложите обикновени макарони, мидички и дори фиде.

Първо в сгорещен зехтин се запържват наситнени праз лук и чесън, добавят се нарязан на кубчета пащърнак, нарязани на шайби моркови, нарязани косо стебла целина и нарязани на четвъртини печурки. След като се запържат зеленчуците до хрупкавост, се налива зеленчуков бульон и се оставят да покъкрят.

Към бульона влиза пастата, после замразени зрънца грах и накрая и листенца спанак. След като е готово ястието, се подправя семпло само със сол и пипер. Но поднасянето е малко по-пищно, защото преди сервиране се запържват кубчета тофу, които полягват върху разпределената в индивидуални порции супа. Можете да пропуснете завършека, ако смятате, че народният вариант ще ви бъде достатъчно питателен. 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта